Grofvuil Den Haag ophalen

Je kan je grofvuil natuurlijk gratis zelf wegbrengen naar één van de drie afvalbrengstations in Den Haag, maar je kan het ook laten ophalen. Wat zijn de voordelen van grofvuil Den Haag ophalen versus wegbrengen? De afvalbrengstations hebben als voordeel dat je je eigen grofvuil zoveel mogelijk kunt scheiden; dat is goed voor het milieu.

Regels voor het ophalen van grofvuil

Wat zijn de afhaalvoordelen en -regels? Zet het grofvuil op de inzameldag uiterlijk om kwart voor acht 's ochtends op straat. Ook mag je het grofvuil de avond voor de inzameldag na tien uur 's avonds op straat zetten, maar dit kan leiden tot rondslingerend vuil en uiteindelijk overlast veroorzaken. Zorg er te allen tijde voor dat het grofvuil zo dicht mogelijk bij de rijweg staat en bied het grofvuil aan in een bundel van maximaal 0.5 x 0.5 x 1.5 meter, anders kan niemand het grofvuil Den Haag ophalen. Wat te doen met grote spullen waarbij dit niet kan? Die mag je gewoon los aanbieden. Zet het grofvuil nooit bij een afvalcontainer!

Kosten voor het ophalen van grofvuil

Laat je je grofvuil Den Haag ophalen, dan zijn hier geen kosten aan verbonden. Alleen als je je grofvuil verkeerd aanbiedt, moet je betalen om het grofvuil te laten verwijderen en de plek schoon te laten maken. Je kan hierbij denken aan een bedrag van 166 euro of meer. Grofvuil Den Haag ophalen is gratis, maar alleen als je een particulier bent en als het afval geen bouw- en sloopafval is zoals bijvoorbeeld toiletpotten, aanrechtbladen of wasbakken. Tegen betaling kan men dergelijk grofvuil Den Haag laten ophalen. Maak hiervoor een afspraak via de grofvuiltelefoon. Niet in staat om het grofvuil Den Haag weg te brengen? Dan kan men het grofvuil Den Haag ophalen op een plek waar de grofvuilwagen bij kan komen. Geef deze plek duidelijk aan bij het maken van een afspraak.

Wat te doen bij klachten

Heb je een afspraak gemaakt en is het grofvuil Den Haag ophalen nog niet gebeurd om vijf uur 's middags of zie je illegaal gestort grofvuil op straat liggen? Meld dit dan bij de gemeente, waarna de klacht binnen drie werkdagen wordt behandeld. Geef hiervoor je persoonlijke gegevens door, de omschrijving van het grofvuil, de adresgegevens en eventuele foto's. Hierna kan de gemeente het grofvuil Den Haag ophalen. Nog niet uitgeleerd over grofvuil Den Haag ophalen? Zoek dan eens op grofvuil Den Haag ophalen en ontdek meer.